top of page
  • Writer's pictureAdmin

Aromaterapija šunims: sveika oda ir žvilgantis kailis

Atnaujinta: 2018-11-30

Roberta Bulotaite roberta@aromalife.eu

Sveikas šunų mylėtojau,

taip taip, kreipiuosiu į Tave. Ypatingas dėmesys šiame bloge bus skiriamas mūsų ištikimiausiems draugams šunims J Tagi čiupk arbatos puodelį, įsitaisyk patogiai (neužmiršk savo geriausio DRAUGO šalia) ir pasiruošk sužinoti unikalių būdų, kaip išlaikyti šuns odą ir kailį sveiką, naudojant natūralius terapinius eterinius aliejus.

Jeigu dar nesame pažįstami – susipažinkime: esu Roberta, fizinio aktyvumo ir sveiko gyvenimo būdo propaguotoja ir žinoma didelė didelė šunų mylėtoja! Neatsiejama mano gyvenimo būdo dalis yra aromaterapija ir jos poveikis žmogaus organizmui. Darbas šioje srityje su žmonėmis bei asmeniniai potyriai įrodė, jog terapiniai eteriniai aliejai turi teigiamą poveikį žmogaus fizinei ir emocinei būsenai. Ir žinote ką??? Pasirodo, tai veikia ir gyvūnus! Kadangi jau 11-tus metus auginu Vakarų Škotijos baltąjį terjerą - Tobį, neatsiejamai mano šunyčiui taip pat teko laimė pajausti ir užuosti nuostabius aromatus. Paskutinių 3-jų metų praktika ir rezultatai, naudojant eterinius aliejus Tobio šuniškiems malonumams ir sveikatai gerinti, mane įkvėpė dabartinei ir pagrindinei mano gyvenimo aistrai – aromaterapijos taikymui gyvūnams.

Aromaterapijos naudojimas šunio odos ir kailio būklei gerinti? Nuo ko pradėti? Kokius aliejus pasirinkti? Kokiais kiekiais naudoti? Turbūt pirmieji kylantys klausimai Tavo galvoje. Svarbiausia į visą procesą žiūrėti, kaip į malonią ir kupiną naujų potyrių veiklą. Mėgautis ir džiaugtis teikiamu eterinių aliejų poveikiu!

O pradėti gali lygiai taip pat kaip ir aš! Pirmą kartą pasirinkau naudoti levandų eterinį aliejų maudant Tobį. Maudyių metu pamačiau, kaip pozityviai šuo reaguoja į kvapą, jis tampa žymiai ramesnis, atsipalaidavęs, mėgaujasi maudymosi procesu. Be emociškai teigiamo poveikio, ypatingas efektas buvo jo kailiukui ir odai. Turbūt puikiai žinai ir galbūt pats esi susidūręs su problemine šuns oda - dermatitu, egzema, pleiskanojimu. Tobiui tuo metu buvo dermatitas ir būtent jau po pirmų maudynių matėsi, jog oda tapo mažiau sudirgusi, švaresnė, šuo mažiau kasė pažeistas vietas. Taip kiekvieną kartą, kuomet maudydavau Tobį, visuomet į natūralų šampūną įlašindavau po 2-3 lašus Levandos* eterinio aliejaus. Norėdama, kad mano šuo greičiau pasveiktų, papildomai pagaminau natūralų purškiklį „Sveika šuns oda ir kailis“ (receptas žemiau). Juo purkšdavau kailį dienos metu bent po 3 kartus, o nakčiai patepdavau pažeistas odos vietas grynu terapiniu levandos eteriniu aliejumi. Po dvejų savaičių Tobio oda buvo išgijusi, šuo laimingas ir sveikas. Labiausiai mane džiugino, jog visa tai buvo pasiekta be jokių sintetinių papildomų priemonių (vaistukų ar kitokių tepaliukų...).

Na, o dabar keletas patarimų ir pasirinkimų Tau, kaip ir kokius eterinius aleijus naudoti savo šunyčiui! Kad kailis puikiai šukuotųsi, nesiveltų, žvilgėtų ir netgi skaniai kvepėtų - rozmarinas, kiparisas, citrinžolė, levanda ar mišiniai Purification*, Puriclean*, RepelAroma* bus vieni iš tinkamiausių. Esant odos problemoms: dermatitui, egzemai, blusoms, pleiskanojimams, niežams, odos grybeliui patarčiau rinktis šiuos eterinius aliejus: arbatmedį, levandą, brazilinius kopalius. Juos naudoti yra visiškai paprasta: lašinti po 1-2 lašus mėgstamo eterinio aliejaus į šampūną maudant arba pagaminti savo natūralų šampūną (receptas žemiau) prisotintą eteriniais aliejais (patikėk, tikrai augintis pamils šį aromatingą šampūną!); išmaudžius įtrinti šlapią kailį; tepti eterį ant sauso kailio arba skleisti eterinius aliejus purškikliu.

Svarbiausi patarimai Tau (tik nesakyk savo keturkojui!):

- Visų pirma duok pauostyti šuniui eterinio aliejaus mažą kiekį ir pažiūrėk ar jam tas kvapas patinka, jeigu taip, tuomet pirmyn!

- Pradėk naudoti eterinius aliejus mažais kiekiais, nepamiršk taisyklės: mažiau – yra geriau;

- Prisimink, jog eteriniai aliejai negali patekti į akis, ausis ir nosį. Patekus jokiu būdu neskalauk vandeniu, nepasimesk, o tiesiog išvalyk su augaliniu aliejumi.

Receptai gauruotiems keturkojams:

„Sveika šuns oda ir kailis“: 200 ml stiklinis buteliukas su purkštuku; 200 ml vandens; eterinių aliejų: 12 lašų levandos*, 5 lašai arbatmedžio* ir 2 lašai citrinžolės*.

„Aromaterapinis šampūnas šunims“: 340 ml stiklinis buteliukas (geriausiai tamsaus stiklo); 15 ml natūralaus šampūno be priemaišų; eterinių aliejų: 8 lašai levandos*, 4 lašai citrinžolės*, 2 lašai rozmarino*, 4 lašai apelsino*.

Na ir kaip? Ar jauti kaip Jums bus smagu kartu pradėti kelionę kvapų pasaulyje? Patikėk manimi, patiks ne tik Tavo keturkojui, bet ir Tau! Pats laikas praktikai!

Linkiu gero pasivaikščiojimo su savo geriausiu draugu ir žinoma - aromatingų maudynių!

P.S. šiomis dienomis Tobio šuniškos maudynės pilnos džiaugsmo, teigiamų emocijų ir vasariškų kvapų - naudojame apelsino* ir citrinžolės* eterinius aliejus žvilgančio ir sveiko kailio palaikymui.

Linkiu Jums kvapnių ir linksmų potyrių!

Roberta

*Young Living kompanijos terapinės klasės eteriniai aliejai.

60 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page